Le Pain Quotidien – Brugge

Omdat we beiden geloven in een ‘balanced lifestyle’ gaan we opzoek naar de leukste en lekkerste, gezonde en ‘minder gezonde’ adressen van ons land.

Deze keer viel ons oog op Le Pain Quotidien in Brugge. De zaak bevindt zich op het Simon Stevenplein, is heel gemakkelijk te bereiken en ligt centraal in de winkelstraat. Le Pain Quotidien is meer dan een bakkerij. Zoals je op de website kan lezen, startte de keten als een familiebedrijf. Vandaag kan je de zaken vinden op verschillende locaties, maar het familiare aspect ging zeker niet verloren! Le Pain Quotidien biedt  biologische en authentieke voeding en bij het binnenkomen zie je dat ze dit hebben doorgetrokken in hun interieur. Er zijn tafels waar je samen met onbekenden kunt zitten, biologische confituren en broden staan uitgestald en het prachtige pand is ingericht met houten meubelen ingericht. Door de lichtinval waan je je meteen op het platteland of de Provence. Bovendien heeft het pand in Brugge een grote troef: een prachtig terras voor zonnige dagen. Een kleine Sneek peak vind je op de foto’s.

Maar we kwamen er natuurlijk niet -enkel- voor het uitzicht, maar om te lunchen. Na een warm onthaal, mochten vrij kiezen waar we gingen zitten -we kozen voor een tafeltje apart, om gezellig te kunnen kletsen-. Nadat we plaats hadden genomen, kregen we het -net vernieuwde!- menu. En ook hier behoudt Pain Quotidien zijn visie. Bij authenticiteit mag je zeker niet denken aan oubolligheid. Eén blik op de kaart en je ziet een combinatie van kwaliteitsvolle Belgische producten en buitenlandse gerechten. Denk maar aan guacomole, gazpacho, kikkererwten,… maar ook Belgische eitjes, belegde boterhammen,…
Omdat het opnoemen van alle gerechten niet zinvol is -want naast lunch, kan je er ook ontbijten of een late middagsnack nemen- verwijzen we graag door naar het menu op deze link.

Als je op de link hebt geklikt, zal je snel merken dat we keuzestress hadden.  We kozen elk voor de gazpacho – Spaanse koude tomatensoep – met bio brood en namen als extra’s de guacomole, quinoa en een gemengd slaatje -om te sharen- erbij. Als verfrissing dronken we een huisgemaakte limonade en spuitwater -beiden zeer lekker!-.

Gazpacho met bio brood
Een shot in de roos! Al vanaf de eerste hap -slok? :p- waren we verkocht. De zachte smaak bracht ons meteen in zuiderse sferen. Ook de presentatie en afwerking waren dik in orde. In de soep zaten stukjes brood en verse basilicum die het geheel afmaakten. Bij de soep kregen we 2 soorten brood. Zuurdesem tarwe brood en Libanees brood. Beiden van uitstekende kwaliteit.

Guacomole
Zoals hij moet zijn: fris en vers. Ook de guacomole werd geserveerd met brood. De portie was ruim voldoende voor 2 personen.

Quinoa
Tot onze grote spijt moesten we deze de eerste maal terug sturen, omdat een deel nog bevroren -?- was. Toen we hier echter op wezen kregen we meteen een nieuwe portie. Opnieuw ruim voldoende voor 2 personen. Qua smaak was het zeker niet slecht, maar voor ons toch net iets te droog.

Gemengde salade
Simpele maar lekkere salade gecombineerd met een licht pikante dressing.

Qua prijs zit de zaak iets hoger dan een broodjeszaak, wat wel te begrijpen is door het product aanbod. Met ons studentenbudget is het dus geen dagelijks lunchadres maar zeker wel een plaats die we regelmatig zullen bezoeken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s