Burger time: Jack Burgers

‘Een schijf gebakken of gegrild vlees tussen een broodje’ AKA de hamburger.

Je vindt hem al lange tijd in de Mc Donalds en de Quick. Maar de laatste jaren kent het beroemde broodje een echte revival. Gourmet en premium burgers zijn de nieuwe hype en dat moesten we checken.

Jacks premium burgers is een burger zaak die te vinden is op twee locaties: Gent en Kortrijk. De bedenker is Jilles D’Hulster die kwaliteit en gezelligheid wou bieden met de snelheid en eenvoud van fastfood. En dit straalt de zaak ook uit. Het houten interieur nodigt uit tot een heerlijke lunch of diner. Er zijn zowel zitplaatsen voor 2 tot 4 personen als 1 lange tafel in het midden van de zaak. Na het plaatsnemen, kan je aan de ‘toog’ om de menu gaan. De kaart is mooi gepresenteerd op een houten bord en biedt een gevarieerde keuze. Je kan kiezen tussen een runds- of kippenburger en voor de vergaterariërs zijn er diverse opties. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt met krokant geroosterde speltbroodjes.

Onze keuze valt op de Homer Jack (kippenburger met feta, komkommer, tomaat, sla en yoghurtsaus) en de Italian Jack ( burger, mozzarella, pijnboompitten, gedroogde tomaatjes, rucola, Jack’s pesto-dressing). Daarbij nemen we 1 portie Jack Fries en elk een frisdrank. De bestelling wordt doorgegeven aan de toog en na het betalen krijg je een schijf mee die oplicht wanneer het eten klaar is. Ondanks dat de zaak vol zit, hebben we geen last van de drukte. Een kleine 15 minuut later, licht onze schijf op en mogen we om onze burgers.

Loti: Homer Jack

De burger is leuk gepresenteerd in een papieren zakje en met een prikker van de zaak. Mijn eerste indruk is positief. Het broodje is krokant, de groentjes ogen vers en de burger is mooi opgebouwd. Na een eerste hap weet ik het zeker dit zijn premium burgers. De smaken gaan mooi samen en het speltbroodje is een goede keuze. Ook over de dikke frieten kan ik niets slechts zeggen. Een leuk detail is het vochtige doekje die je krijgt om nadien je handen te reinigen.

 

Nami: Italian Jack

De presentatie is in ieder geval al geslaagd. Het broodje oogt mooi, kleurrijk en je krijgt er meteen het water van in de mond. Dankzij het prikkertje valt het broodje niet uiteen. Smossen zal niet zo snel gebeuren. Wat vaak gebeurt bij burgers is als je een hap neemt dat de burger en de saus verschuift naar de andere kant. Hier gebeurde dit niet. Alles bleef mooi op zijn plaats zitten. Mijn Italiaanse keuze vervulde eigenlijk al mijn verwachtingen, en zelfs meer. De zongedroogde tomaten waren overheerlijk en pasten perfect in dit smakenpallet. De mozarella was ook helemaal niet taai (wat soms gebeurt bij het opwarmen van mozarella). De kaas smolt weg in je mond. Geen kauwgum toestanden dus. De frietjes overtroffen mijn verwachtingen. Ze zagen er niet alleen lekker uit, ze smaakten ook goed. Zelf hou ik van dikke frietjes en american potatoes. Dus dit vond ik fantastisch. Een laatste maar niet onbelangrijk punt: de sauzen zoals mayonaise en ketchup stonden al op tafel. Net zoals het zout en de peper. Je kon zelf kiezen hoeveel saus je bij je frietjes wilde én dit was inbegrepen. Zeker een plaats om naar terug te keren.

Dit is zeker een adres om te onthouden. Prijs-kwaliteit is Jacks Burgers een van de betere burger zaken!

http://www.jackburgers.be/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s